A Kvant Kft. – EHRLE Hungária története

1988

A cégvezetés első lépései az ipari tisztítástechnológia területén

A rendszerváltást közvetlenül megelőző időszakban vált a gépesített ipari tisztítástechnológia napi aktualitássá, hiszen sok új épület beruházás, termelőüzem és ipari csarnok került átadásra, illetve számos régebbi létesítmény újult meg, melyek tisztításánál a régi módszerek már nem voltak megfelelőek. Ezzel párhuzamosan új vállalkozási ágak jelentek meg (pl.: iparszerű épülettisztítás, autómosó vállalkozások, stb.) melyek igényelték a korszerű tisztítóberendezéseket.

Ezt az igényt felismerve kezdtünk el először olasz gyártmányú, majd a tapasztalatok birtokában a jobb minőséget és hátteret biztosító német gyártok termékeit importálni és forgalmazni.

1990

Az első önkiszolgáló autómosó értékesítése

A mobil tisztítóberendezések értékesítése és szervízelése terén szerzett tapasztatalatokra alapozva egy szinttel feljebb léptünk, a telepített központi tisztítóberendezések és önkiszolgáló autómosók területére.
1990-ben, egy olajtársasági tender győzteseként, letelepítettük az első önkiszolgáló magasnyomású autómosó berendezésünket. Ezzel egyúttal kezdetét vette egy olyan, a mai napig is tartó szakmai program, melynek keretében több, mint négyszáz önkiszolgáló tisztítóberendezést helyeztünk üzembe.

1995

A Kvant Kft. alapítása, a tisztítástechnológiai program bővítése, új partnerkapcsolatok kialakítása

Az ipari tisztítástechnológia területén már nevet szerzett KVANTOR KFT tulajdonosa a továbbfejlődés jogi és pénzügyi feltételeinek javítása érdekében egy új cég megalapítása mellett döntött, így jött létre a KVANT KFT.
Az új cég képviseleti szerződést kötött 1996-ban a németországi Kränzle céggel, 1997-ben az elsősorban jó minőségű padlótisztító automatákat előállító, svájci Cleanfix céggel, illetve egyéb kézi és gépi tisztítóeszközöket gyártókkal.

2005

Átrendeződés, ügynöki értékesítési időszak

A KVANTOR Kft. Nilfisk-Advance általi felvásárlását követően a KVANT Kft. kapcsolatrendszere és programja is kényszerűen átrendeződött. A korábbi kapcsolatokat feladva, három évig a Nilfisk-Advance önkiszolgáló autómosók ügynöki értékesítését végezte.

2009 tavasz

Az EHRLE program elindítása

A Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft-vel való 3 éves együttműködés szerződés kifutását követően A KVANT Kft tulajdonos cégvezetője új program elindítása mellett döntött, melynek eredményeként a cég az EHRLE Reinigungstechnik GmbH magyarországi kizárólagos partnerévé vált, s tevékenységét KVANT Kft – EHRLE Hungária néven folytatta.
Rövid időn belül igazolódott, hogy a magyar piacon helye van a hosszútávon gondolkodó, magas minőségi színvonalra törekvő, a szaktanácsadást, a vevőszolgálati munkát és a szervizhátteret kiemelt fontosságúnak tartó ipari tisztítástechnológiai vállalkozásnak.

2009 november

Az első magyarországi EHRLE autómosó megnyitása

2009 novemberében megnyitásra került az első magyarországi EHRLE önkiszolgáló autómosó berendezés Egerben, melynél a mosótechnológiát egy kétállásos JetWash Plus típusú Outdoor berendezés biztosítja.

2014 december

100. magyarországi EHRLE autómosó értékesítése

2014 decemberében igazi mérföldkőhöz érkeztünk: Megnyitásra került a 100. magyarországi EHRLE autómosó berendezés, Gyulán, az akkori Agip (ma MOL) töltőállomáson. A berendezés a mára már sokak által megkedvelt JetWash Duo Plus típus, 2 mosóállással.

2016 május

A 150. magyarországi EHRLE autómosó értékesítése

2016 májusában értékesítésre került a 150. magyarországi EHRLE autómosó berendezés. Ezt a mérföldkövet a 13. EHRLE Nyílt napon, 2016.05.12-én, tortával, különleges kedvezményekkel megünnepeltük.

2017

20 éves a Kvant Kft!

Gépipari vállalkozásként indította el 1997-ben a KVANT Kereskedelmi. és Szolgáltatóipari Kft-t Hencsei Zoltán, de az idén 20 éves jubileumát ünneplő cég gyökerei valójában 1989-re nyúlnak vissza. Erről az évfordulóról a Piac és Profit magazin is megemlékezett. Azóta a vállalat minden dolgozója azon munkálkodik, hogy kézzel fogható hasznot kínáljon az ügyfeleinek, valódi versenyelőnyt adjon a vevőinek. Köszönjük, hogy velünk tartanak ezen az úton!

© 2020 EHRLE GmbH