Made in Germany

Cégtörténet

Három generáció

 

Anton Ehrle (1894 – 1961)


Anton EHRLE 1894-ben a németországi Voggenreute-ben született. Kitanulta a kovács mesterséget, és mesterdiplomát tett 1927-ben. Ezzel megalapozta a mai napig tartó fémalakítás iránti érdeklődést az utódai számára.

 

 

Oskar Ehrle (1922 – 2011)


Oskar EHRLE 1922-ben a németországi Bad Schussenriedben született. Az általános iskola elvégzése után öntőmunkás gyakornok volt 1936 és 1939 között. A második világháborúban besorozták, és mentőrepülő pilóta lett. 1945-ben orosz hadifogoly lett, és deportálták Werche-Turába, Szibériába.

Kiéheztetve és betegen tért haza szülővárosába 1947 végén. Miután felépült a bebörtönözésből, Oskar Ehrle felvételt nyert a Constance-i Mérnöki Egyetemre, ahol 1950 és 1953 között tanult, majd gépészmérnöki diplomát szerzett.

1959-ben megtervezte és kifejlesztette az egyik első gőzborotvát a WAP-nak – A DR600-ast.

1961-ben alapította az EHRLE vállalatot a németországi Illertissenben.

 

 

Reiner Ehrle (1959-)


Reiner EHRLE 1959-ben született Illertissenben, Németországban. Az általános iskola után 1975-ben végzett a középiskolai tanulmányaival. Miután érettségit szerzett 1977-ben, egy éves gyakornoki programban vett részt az Amerikai Egyesült Államokban. Ezt követően jelentkezett az Ulmi Műszaki Egyetemre, ahol 1979 és 1983 között tanult, majd gépészmérnöki diplomát szerzett.

A későbbiekben közgazdasági (üzleti gazdaságtan) tanulmányokat folytatott Pfoezheimben, ahol elmélyíthette gazdasági ismereteit. 1984-ben csatlakozott a szülei cégéhez Illertissenben. Köszönhetően az átfogó tudásának a műszaki és ipari mérnöki területeken, sikeresen bővítette a szülői céget egy kis vállalkozásból középméretű vállalattá. A vállalat mára több leányvállalattal rendelkezik Európa szerte.

Ma a teljes EHRLE Group több, mint 200 főt foglalkoztat.

 


Főbb állomások a cég történetében

 • 1959

  Az első gőzborotva

   

  Oskar Ehrle megtervezi az első gőzborotvát, a DR600-ast a WAP – Guido Oberdorfer megbízásából.

   

 • 1961

  Az alapkő letétele

   

  Oskar Ehrle megalapítja az EHRLE vállalatot. Az illertisseni gyártelep megépítése…

   

 • 1966

  Teljesen automatizált sajtvágó

   

  Az EHRLE megépít egy teljesen automata sajtvágó berendezést sóbefecskendező kamrával a Stuttgarti Werner & Pfleiderer cégnek.

   

 • 1970

  Jet 750

   

  Az EHRLE Steam Cleaner Jet 750 sorozatgyártásának kezdete. Ez a termék egy egyhengeres szivattyúval volt ellátva, Oskar EHRLE által tervezve.

   

 • 1971

  Hidegvizes magasnyomású mosó

   

  A magasnyomású szivattyúk fejlődése okán elkezdődhetett a magasnyomású mosóberendezések sorozatgyártása.

   

 • 1972

  Az első melegvizes magasnyomású mosóberendezés

   

  Az első melegvizes magasnyomású tisztítóberendezés, az EHRLE HDW 750 gyártásának kezdete. Ez az eszköz elindította a váltást a gőzborotvákról a ma oly’ népszerű melegvizes magasnyomású tisztítóberendezések irányába.

   

 • 1973

  Az első általános forgalmazó

   

  Az első általános forgalmazó Svájcban alakult. Az új magasnyomású tisztítóberendezések sok iparágban váltak használatossá és jó hírnévnek örvendtek.

   

 • 1974

  Úszómedence fűtőrendszer

   

  Egy fürdővíz melegítő egység úszómedencék számára is épült vízszintes hőcserélő rendszerrel.
  Az eszköz neve: „Iller Thermal” volt.

   

 • 1975

  Modellváltás

   

  További fejlesztés és modellváltás a nagynyomású melegvizes tisztítóberendezéseknél.
  Több speciális kiegészítő kombinált nagynyomású és gőzfúvókával került piaci bevezetésre.

   

 • 1978

  Ráncfelvarrás

   

  Ráncfelvarrás a melegvizes magasnyomású mosóberendezéseknél. A vonórúd kicserélése egy kormányozható görgőre egy tolófüllel. A modellkínálat kiegészült még erőteljesebb berendezésekkel, magas, akár 1800 liter/perc vízszállító képességgel.

   

 • 1979

  Az első önkiszolgáló autómosó

   

  Az első autómosó berendezés tervezése és fejlesztése (Outdoor Rack) vízlágyító rendszerrel és vízfűtő kazánnal előjelezte a mai önkiszolgáló autómosó berendezéseket. Ezzel a találmánnyal alapozódott meg az EHRLE CarWash autómosó berendezések gyártása.

   

 • 1982

  Az EHRLE új köntösben

   

  Egy új vállalati arculat elindítása. Ebben a kontextusban a cég egy új színt is kapott, az EHRLE pirosat.

   

 • 1984

  Fogyasztói felhasználásra szánt nagynyomású szivattyú

   

  Az első fogyasztói felhasználásra szánt nagynyomású szivattyú gyártásának és forgalmazásának kezdete. Ez a magasnyomású mosó belföldön és külföldön is sikeresen került értékesítésre.

   

 • 1985

  CNC vezérelt gyártóeszközök

   

  Modellváltás a nagynyomású melegvizes tisztítóberendezéseknél. Ez esetben először használtak CNC vezérelt gépeket a sorozatgyártáshoz.

   

 • 1998

  A CarWash beépítések teljessé tétele

   

  Az EHRLE immáron teljes szolgáltatást nyújt az autómosók világában, úgymint előre öntött betonlapok és acélszerkezetek az egyes mosóállásokhoz.

   

 • 1999

  Átlátszó tartályok és műanyag fedelek

   

  Modellváltás a melegvizes magasnyomású tisztítóberendezéseknél. Az átlátszó tartályok és a műanyag fedél első használata.
  A berendezések immáron egy félig automatizált gyártósoron készülnek.

   

 • 2000

  Hidegvizes magasnyomású tisztítóberendezések, telepített kivitelben.

   

  A hidegvizes magasnyomású tisztítóberendezések, mint kisméretű gépek újratervezése.
  A telepített magasnyomású tisztítóberendezések sikerén felbuzdulva az EHRLE elkezd megtervezni és gyártani egy új, magasnyomású telepített tisztítóberendezést, amellyel speciális igényeket elégíthetnek ki az ipari szereplők.

  Az ügyfélkör és a felhasználási terület is kibővült.

   

 • 2001

  Triplex szivattyúk

   

  Modellváltás a hidegvizes nagynyomású tisztítóberendezéseknél. Modern triplex dugattyús szivattyúk bevezetése, amelyek akár 200 bar-os nyomással rendelkeznek, valamint műanyaggal megerősített fedelek kerülnek gyártásba.

   

 • 2002

  Hálózatmentesen

   

  A tervezés és fejlesztés megkezdése egy belső égésű motorral hajtott nagynyomású tisztítóberendezés irányába (HDB 1540). Ezzel a megoldással a nagynyomású mosó már nem függ az áramhálózattól és így bárhol használhatóvá válik.

   

 • 2003

  EHRLE a világban

   

  A CarWash Outdoor gyártmányok nemzetközi áttörését támogatandó, az EHRLE immáron többállásos autómosó installációkat is kínál, akár 12 mosóállással, ahol a teljes gépészet  egy előre öntött beton technikai konténerben található.

   

 • 2004

  Új design a fogyasztói felhasználásra szánt eszközöknél.

   

  Modellváltás és új design a fogyasztói felhasználásra szánt hidevizes magasnyomású tisztítóberendezéseknél.

   

 • 2005

  ETRONIC I & Design Pro

   

  Az ETRONIC I vezérlés bevezetése, amelynek használatával minden funkció elektronikusan követett és értékelt. 

  Modellfejlesztés a telepített melegvizes magasnyomású mosóknál. A telepített nagynyomású mosók már teljesen rozsdamentes acélból készített házzal is elérhetőek.


  Az EHRLE kifejleszti a DesignPro acélszerkezetet az önkiszolgáló autómosói számára. A design Európa szerte jogvédett.  Ez az ultra-modern acélszerkezet azóta az EHRLE védjegyévé vált.

   

 • 2006

  Önkiszolgáló porszívó berendezések.

   

  Önkiszolgáló porszívók rozsdamentes acél vagy porszórt, korrózióvédett szekrénnyel. A berendezések különlegessége a felső kivezetésű szívócső a könnyű kezelés érdekében. A szívócső nem koszolódik, ugyanis soha nem érinti a talajt.

   

 • 2007

  JetWash & JetWash Plus

   

  Annak érekében, hogy az önkiszolgáló autómosó programot kisebb vállalkozások is megengedhessék maguknak, az EHRLE bemutatja a JetWash és a JetWash Plus szériát. Ezek a berendezések kifejezetten kisebb autómosók,  benzinkutak és autójavító műhelyek igényeihez lettek tervezve.

   

   

 • 2008

  ETRONIC II / porseprő berendezések

   

  Modell továbbfejlesztés a melegvizes magasnyomású mobil tisztítóberendezéseknél. Az új ETRONIC II-es vezérlőegység további kezelési és karbantartási előnyöket kínál. Minden berendezés elektronikusan megfigyelt és kiértékelt. 

  Ugyanebben az évben kezdődött a seprőgépek ipari forgalmazása. Ezek a seprőgépek többféle méretben elérhetőek, egészen a professzionális, felülős seprőgépekig. Az ügyfelek elektromos vagy benzines kivitelek közül válogathatnak.

   

 • 2009

  KD 4x4 & SmartWash

   

  A SmartWash és SmartWash Plus modellek gyártásának elindítása. Ezek az egyállásos önkiszolgáló autómosók professzionális, ugyanakkor költséghatékony megoldást kínálnak a befektetőknek.

  Az új KD 4x4, mobil, hidegvizes, magasnyomású mosóberendezések megjelenése.

   

 • 2010

  EHRPORT

   

  Az EHRPORT RollOver portál mosórendszer értékesítésének kezdete. Ezek az automatikus áthajtós CarWash rendszerek kiegészítik az önkiszolgáló autómosó rendszereket. A befektetők most már választhatnak az érintésmentes kézi, vagy a teljesen automatikus, kefés autómosók közül.

   

 • 2011

  Mosó és ápoló center

   

  Megvalósul az első teljes mosó és ápoló centrum. Az EHRLE Design Pro acél tetőszerkezet magában foglalja az önkiszolgáló autómosó állásokat az automatikus kefés mosóutcával.

   

 • 2013

  KD 2 x 2

   

  Az új KD 2x2, mobil, hidegvizes, magasnyomású mosóberendezések megjelenésével, az eddigiekben kínált KD 4x4-nél kisebb kategóriájú, két keréken guruló hidegvizes változatok jelennek meg a piacon.