Made in Germany

A Kvant Kft. - EHRLE Hungária története

 • 1988

  A cégvezetés első lépései az ipari tisztítástechnológia területén

   

  A rendszerváltást közvetlenül megelőző időszakban vált a gépesített ipari tisztítástechnológia napi aktualitássá, hiszen sok új épület beruházás, termelőüzem és ipari csarnok került átadásra, illetve számos régebbi létesítmény újult meg, melyek tisztításánál a régi módszerek már nem voltak megfelelőek. Ezzel párhuzamosan új vállalkozási ágak jelentek meg (pl.: iparszerű épülettisztítás, autómosó vállalkozások, stb.) melyek igényelték a korszerű tisztítóberendezéseket.

  Ezt az igényt felismerve kezdtünk el először olasz gyártmányú, majd a tapasztalatok birtokában a jobb minőséget és hátteret biztosító német gyártok termékeit importálni és forgalmazni.

   

 • 1990

  Az első önkiszolgáló autómosó értékesítése

   

  A mobil tisztítóberendezések értékesítése és szervízelése terén szerzett tapasztatalatokra alapozva egy szinttel feljebb léptünk, a telepített központi tisztítóberendezések és önkiszolgáló autómosók területére.
  1990-ben, egy olajtársasági tender győzteseként, letelepítettük az első önkiszolgáló magasnyomású autómosó berendezésünket. Ezzel egyúttal kezdetét vette egy olyan, a mai napig is tartó szakmai program, melynek keretében több, mint négyszáz önkiszolgáló tisztítóberendezést helyeztünk üzembe.

   

 • 1995

  A Kvant Kft. alapítása, a tisztítástechnológiai program bővítése, új partnerkapcsolatok kialakítása

   

  Az ipari tisztítástechnológia területén már nevet szerzett KVANTOR KFT tulajdonosa a továbbfejlődés jogi és pénzügyi feltételeinek javítása érdekében egy új cég megalapítása mellett döntött, így jött létre a KVANT KFT.
  Az új cég képviseleti szerződést kötött 1996-ban a németországi Kränzle céggel, 1997-ben az elsősorban jó minőségű padlótisztító automatákat előállító, svájci Cleanfix céggel, illetve egyéb kézi és gépi tisztítóeszközöket gyártókkal.

   

 • 2005

  Átrendeződés, ügynöki értékesítési időszak

   

  A KVANTOR Kft. Nilfisk-Advance általi felvásárlását követően a KVANT Kft. kapcsolatrendszere és programja is kényszerűen átrendeződött. A korábbi kapcsolatokat feladva, három évig a Nilfisk-Advance önkiszolgáló autómosók ügynöki értékesítését végezte.

   

 • 2009 tavasz

  Az EHRLE program elindítása

   

  A Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft-vel való 3 éves együttműködés szerződés kifutását követően A KVANT Kft tulajdonos cégvezetője új program elindítása mellett döntött, melynek eredményeként a cég az EHRLE Reinigungstechnik GmbH magyarországi kizárólagos partnerévé vált, s tevékenységét KVANT Kft EHRLE Hungária néven folytatta.

  Rövid időn belül igazolódott, hogy a magyar piacon helye van a hosszútávon gondolkodó, magas minőségi színvonalra törekvő, a szaktanácsadást, a vevőszolgálati munkát és a szervizhátteret kiemelt fontosságúnak tartó ipari tisztítástechnológiai vállalkozásnak.

   

 • 2009 november

  Az első magyarországi EHRLE autómosó megnyitása

   

  2009 novemberében megnyitásra került az első magyarországi EHRLE önkiszolgáló autómosó berendezés Egerben, melynél a mosótechnológiát egy kétállásos JetWash Plus típusú Outdoor berendezés biztosítja.

   

 • 2014 december

  100. magyarországi EHRLE autómosó értékesítése

   

  2014 decemberében igazi mérföldkőhöz érkeztünk: Megnyitásra került a 100. magyarországi EHRLE autómosó berendezés, Gyulán, az akkori Agip (ma MOL) töltőállomáson. A berendezés a mára már sokak által megkedvelt JetWash Duo Plus típus, 2 mosóállással.

   

 • 2016 május

  A 150. magyarországi EHRLE autómosó értékesítése

   

  2016 májusában értékesítésre került a 150. magyarországi EHRLE autómosó berendezés. Ezt a mérföldkövet a 13. EHRLE Nyílt napon, 2016.05.12-én, tortával, különleges kedvezményekkel megünnepeltük.

   

 • 2017

  20 éves a Kvant Kft!

   

  Gépipari vállalkozásként indította el 1997-ben a KVANT Kereskedelmi. és Szolgáltatóipari Kft-t Hencsei Zoltán , de az idén 20 éves jubileumát ünneplő cég gyökerei valójában 1989-re nyúlnak vissza. Erről az évfordulóról a Piac és Profit magazin is megemlékezett. Azóta a vállalat minden dolgozója azon munkálkodik, hogy kézzel fogható hasznot kínáljon az ügyfeleinek, valódi versenyelőnyt adjon a vevőinek. Köszönjük, hogy velünk tartanak ezen az úton!