Az EHRLE cégtörténete

Anton Ehrle (1894 – 1961)


Anton EHRLE 1894-ben a németországi Voggenreute-ben született. Kitanulta a kovács mesterséget, és mesterdiplomát tett 1927-ben. Ezzel megalapozta a mai napig tartó fémalakítás iránti érdeklődést az utódai számára.

Oskar Ehrle (1922 – 2011)


Oskar EHRLE 1922-ben a németországi Bad Schussenriedben született. Az általános iskola elvégzése után öntőmunkás gyakornok volt 1936 és 1939 között. A második világháborúban besorozták, és mentőrepülő pilóta lett. 1945-ben orosz hadifogoly lett, és deportálták Werche-Turába, Szibériába.

Kiéheztetve és betegen tért haza szülővárosába 1947 végén. Miután felépült a bebörtönözésből, Oskar Ehrle felvételt nyert a Constance-i Mérnöki Egyetemre, ahol 1950 és 1953 között tanult, majd gépészmérnöki diplomát szerzett.

1959-ben megtervezte és kifejlesztette az egyik első gőzborotvát a WAP-nak – A DR600-ast.

1961-ben alapította az EHRLE vállalatot a németországi Illertissenben.

Reiner Ehrle (1959-)


Reiner EHRLE 1959-ben született Illertissenben, Németországban. Az általános iskola után 1975-ben végzett a középiskolai tanulmányaival. Miután érettségit szerzett 1977-ben, egy éves gyakornoki programban vett részt az Amerikai Egyesült Államokban. Ezt követően jelentkezett az Ulmi Műszaki Egyetemre, ahol 1979 és 1983 között tanult, majd gépészmérnöki diplomát szerzett.

A későbbiekben közgazdasági (üzleti gazdaságtan) tanulmányokat folytatott Pfoezheimben, ahol elmélyíthette gazdasági ismereteit. 1984-ben csatlakozott a szülei cégéhez Illertissenben. Köszönhetően az átfogó tudásának a műszaki és ipari mérnöki területeken, sikeresen bővítette a szülői céget egy kis vállalkozásból középméretű vállalattá. A vállalat mára több leányvállalattal rendelkezik Európa szerte.

Ma a teljes EHRLE Group több, mint 200 főt foglalkoztat.

Főbb állomások a cég történetében

1959

Az első gőzborotva

Oskar Ehrle megtervezi az első gőzborotvát, a DR600-ast a WAP – Guido Oberdorfer megbízásából.

1961

Az alapkő letétele

Oskar Ehrle megalapítja az EHRLE vállalatot. Az illertisseni gyártelep megépítése.

1966

Teljesen automatizált sajtvágó

Az EHRLE megépít egy teljesen automata sajtvágó berendezést sóbefecskendező kamrával a Stuttgarti Werner & Pfleiderer cégnek.

1970

Jet 750

A KVANTOR Kft. Nilfisk-Advance általi felvásárlását követően a KVANT Kft. kapcsolatrendszere és programja is kényszerűen átrendeződött. A korábbi kapcsolatokat feladva, három évig a Nilfisk-Advance önkiszolgáló autómosók ügynöki értékesítését végezte.

1971

Hidegvizes magasnyomású mosó

A magasnyomású szivattyúk fejlődése okán elkezdődhetett a magasnyomású mosóberendezések sorozatgyártása.

1972

Az első melegvizes magasnyomású mosóberendezés


Az első melegvizes magasnyomású tisztítóberendezés, az EHRLE HDW 750 gyártásának kezdete. Ez az eszköz elindította a váltást a gőzborotvákról a ma oly’ népszerű melegvizes magasnyomású tisztítóberendezések irányába.

1973

Az első általános forgalmazó

Az első általános forgalmazó Svájcban alakult. Az új magasnyomású tisztítóberendezések sok iparágban váltak használatossá és jó hírnévnek örvendtek.

1974

Úszómedence fűtőrendszer


Egy fürdővíz melegítő egység úszómedencék számára is épült vízszintes hőcserélő rendszerrel.
Az eszköz neve: „Iller Thermal” volt.

1975

Modellváltás


További fejlesztés és modellváltás a nagynyomású melegvizes tisztítóberendezéseknél.
Több speciális kiegészítő kombinált nagynyomású és gőzfúvókával került piaci bevezetésre.

1978

Ráncfelvarrás


Ráncfelvarrás a melegvizes magasnyomású mosóberendezéseknél. A vonórúd kicserélése egy kormányozható görgőre egy tolófüllel. A modellkínálat kiegészült még erőteljesebb berendezésekkel, magas, akár 1800 liter/perc vízszállító képességgel.

1979

Az első önkiszolgáló autómosó


Az első autómosó berendezés tervezése és fejlesztése (Outdoor Rack) vízlágyító rendszerrel és vízfűtő kazánnal előjelezte a mai önkiszolgáló autómosó berendezéseket. Ezzel a találmánnyal alapozódott meg az EHRLE CarWash autómosó berendezések gyártása.

1982

Az EHRLE új köntösben


Egy új vállalati arculat elindítása. Ebben a kontextusban a cég egy új színt is kapott, az EHRLE pirosat.

1984

Fogyasztói felhasználásra szánt nagynyomású szivattyú


Az első fogyasztói felhasználásra szánt nagynyomású szivattyú gyártásának és forgalmazásának kezdete. Ez a magasnyomású mosó belföldön és külföldön is sikeresen került értékesítésre.

1985

CNC vezérelt gyártóeszközök


Modellváltás a nagynyomású melegvizes tisztítóberendezéseknél. Ez esetben először használtak CNC vezérelt gépeket a sorozatgyártáshoz.

1998

A CarWash beépítések teljessé tétele


Az EHRLE immáron teljes szolgáltatást nyújt az autómosók világában, úgymint előre öntött betonlapok és acélszerkezetek az egyes mosóállásokhoz.

1999

Átlátszó tartályok és műanyag fedelek


Modellváltás a melegvizes magasnyomású tisztítóberendezéseknél. Az átlátszó tartályok és a műanyag fedél első használata.
A berendezések immáron egy félig automatizált gyártósoron készülnek.

2000

Hidegvizes magasnyomású tisztítóberendezések, telepített kivitelben.


A hidegvizes magasnyomású tisztítóberendezések, mint kisméretű gépek újratervezése.
A telepített magasnyomású tisztítóberendezések sikerén felbuzdulva az EHRLE elkezd megtervezni és gyártani egy új, magasnyomású telepített tisztítóberendezést, amellyel speciális igényeket elégíthetnek ki az ipari szereplők.
Az ügyfélkör és a felhasználási terület is kibővült.

2001

Triplex szivattyúk


Modellváltás a hidegvizes nagynyomású tisztítóberendezéseknél. Modern triplex dugattyús szivattyúk bevezetése, amelyek akár 200 bar-os nyomással rendelkeznek, valamint műanyaggal megerősített fedelek kerülnek gyártásba.

2001

Hálózatmentesen


A tervezés és fejlesztés megkezdése egy belső égésű motorral hajtott nagynyomású tisztítóberendezés irányába (HDB 1540). Ezzel a megoldással a nagynyomású mosó már nem függ az áramhálózattól és így bárhol használhatóvá válik.

2003

EHRLE a világban


A CarWash Outdoor gyártmányok nemzetközi áttörését támogatandó, az EHRLE immáron többállásos autómosó installációkat is kínál, akár 12 mosóállással, ahol a teljes gépészet egy előre öntött beton technikai konténerben található.

2004

Új design a fogyasztói felhasználásra szánt eszközöknél.


Modellváltás és új design a fogyasztói felhasználásra szánt hidevizes magasnyomású tisztítóberendezéseknél.

2005

ETRONIC I & Design Pro


Az ETRONIC I vezérlés bevezetése, amelynek használatával minden funkció elektronikusan követett és értékelt.

Modellfejlesztés a telepített melegvizes magasnyomású mosóknál. A telepített nagynyomású mosók már teljesen rozsdamentes acélból készített házzal is elérhetőek.

Az EHRLE kifejleszti a DesignPro acélszerkezetet az önkiszolgáló autómosói számára. A design Európa szerte jogvédett. Ez az ultra-modern acélszerkezet azóta az EHRLE védjegyévé vált.

2006

Önkiszolgáló porszívó berendezések.

Önkiszolgáló porszívók rozsdamentes acél vagy porszórt, korrózióvédett szekrénnyel. A berendezések különlegessége a felső kivezetésű szívócső a könnyű kezelés érdekében. A szívócső nem koszolódik, ugyanis soha nem érinti a talajt.

2007

JetWash & JetWash Plus

Annak érdekében, hogy az önkiszolgáló autómosó programot kisebb vállalkozások is megengedhessék maguknak, az EHRLE bemutatja a JetWash és a JetWash Plus szériát. Ezek a berendezések kifejezetten kisebb autómosók, benzinkutak és autójavító műhelyek igényeihez lettek tervezve.

2008

ETRONIC II / porseprő berendezések

Modell továbbfejlesztés a melegvizes magasnyomású mobil tisztítóberendezéseknél. Az új ETRONIC II-es vezérlőegység további kezelési és karbantartási előnyöket kínál. Minden berendezés elektronikusan megfigyelt és kiértékelt.

Ugyanebben az évben kezdődött a seprőgépek ipari forgalmazása. Ezek a seprőgépek többféle méretben elérhetőek, egészen a professzionális, felülős seprőgépekig. Az ügyfelek elektromos vagy benzines kivitelek közül válogathatnak.

2009

KD 4×4 & SmartWash

A SmartWash és SmartWash Plus modellek gyártásának elindítása. Ezek az egyállásos önkiszolgáló autómosók professzionális, ugyanakkor költséghatékony megoldást kínálnak a befektetőknek.

Az új KD 4×4, mobil, hidegvizes, magasnyomású mosóberendezések megjelenése.

2010

EHRPORT

Az EHRPORT RollOver portál mosórendszer értékesítésének kezdete. Ezek az automatikus áthajtós CarWash rendszerek kiegészítik az önkiszolgáló autómosó rendszereket. A befektetők most már választhatnak az érintésmentes kézi, vagy a teljesen automatikus, kefés autómosók közül.

2011

Mosó és ápoló center

Megvalósul az első teljes mosó és ápoló centrum. Az EHRLE Design Pro acél tetőszerkezet magában foglalja az önkiszolgáló autómosó állásokat az automatikus kefés mosóutcával.

2013

KD 2 x 2

Az új KD 2×2, mobil, hidegvizes, magasnyomású mosóberendezések megjelenésével, az eddigiekben kínált KD 4×4-nél kisebb kategóriájú, két keréken guruló hidegvizes változatok jelennek meg a piacon.

© 2020 EHRLE GmbH